Не мога да отговоря кой ме уволни. Видял съм указ на президента, в който се казва, че се уважава решение на Министерски съвет. В Министерски съвет пък казват, че е по повод указ на Министерството на вътрешните работи, но мотиви никой не ми предостави. Това заяви в ефира на Нова телевизия Георги Костов.
"Те излизат в публичното пространство, но аз не съм сигурен, че това са мотивите", каза той.

"Една седмица преди въпросния указ - сряда 15 февруари, в 9 сутринта, ме извикаха в министерството на вътрешните работи. В прав текст министърът ми каза, че съм загубил доверието на премиера и ми каза да подам оставка. Аз отказах и той ме заплаши и каза, че ще стартира процедура по дискредитирането ми и, че ще бъдат пуснати сведения от бивши и настоящи служители от МВР, че съм им бил указвал натиск. На 35-та минута след приключване на разговора подадох сигнал в прокуратурата", заяви Костов.

"След като виждам каква нагласа има този човек, естествено е да се защитя така. По време на моя мандат главният секретар не е имал правната възможност да уволни който ида е друг служител на МВР", добави той.

"В професионалния си път няма от какво да се притеснявам и не изпитвам никакви угризения" каза още Костов. 

"Не е редно да споделям кой стои зад това без да имам доказателства. Моята кариера не е обвързана с това коя политическа партия в момента управлява. Системата на МВР е чиста и служителите са високомотивирани. Това обаче, което се случва в момента им оказва лошо влияние. Моят случай е тотално беззаконие. Мен ме обвиняват в нещо, което е и дисциплинарно нарушение и престъпление. Би следвало първо да ме разследват. Всеки е невинен до доказване на противното", каза той.


"През живота си не съм се напивал, но чух за себе си дори, че съм алкохолик. Чух, че живея в "Бояна", а всъщност обитавам панелка в "Люлин". Не ползвах охрани, движех си се сам", призна още той.

ВИЖТЕ САМО В БЛИЦ КАКВО ЗАЯВИ БИВШИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НИКОЛА ФИЛЧЕВ ЗА ТОЗИ СКАНДАЛ!