„Нямам думи”, това бе първият коментар на почетния председател на ДПС Ахмед Доган по повод писмото, което вчера разпространи Лютви Местан с подпис, за който твърди, че е на Доган.

„Обяснявам си постъпката му с липсата на аргументи, с вълната срещу тях, която не могат да осмислят и на която не могат да се противопоставят. От моя гледна точка, изваждането на това писмо е функция на злоба”, подчерта Доган пред Епицентър.бг

„Никога не съм подписвал такива писма. Никога не съм подписвал писма на турски език. Подписвам текстове на български и след това, ако е необходимо, те се превеждат”, обясни механизмите на официалната си кореспонденция Доган. „Първо, на мен турския не ми е толкова силен, че да пиша на турски официален текст, и второ, никога не съм писал официална кореспонденция на турски език. Аз пиша на български и след това се превежда. Но нямам спомен да съм подписал такъв текст”, заяви Доган.

По спомените му, Местан е бил водач на делегацията на ДПС, която е трябвало да присъства на конгреса на управляващата партия в Турция. Обикновено този, който е водач на делегацията,  прави някакъв поздравителен адрес. „Чак да подписвам такъв текст – не си спомням. С такива неща не се занимавам, не ми е работа”, подчерта Доган.

Той допусна, че е възможно Местан да е направил този текст от собствено име като водач на делегацията, а сега да е сложил под него "подписа" на Доган.

Лъжата лъснала след като всички от ръководството на ДПС видели размаханото от Местан писмо и съзрели, че това не е истинският подпис на техния лидер, чийто почерк добре познават от години. Все пак, за да са сигурни в откритието си, Камен Костадинов се обадил на Доган и му казал: „Шефе, това не е твоят подпис!” За да направят сравнение с оригинала, звъннали и на секретарката на Доган, с която той работи от 15 години, тя веднага извадила официални документи с истинския подпис на Доган за сравнение.

Ахмед Доган обясни, че всъщност „текстът в писмото е добронамерен", макар да се прави опит за друго внушение. "Все едно да изпратим делегация в Полша, Русия, Украйна на някакъв партиен форум и да се говори за славянския корен. В писмото става дума за „прародина” - все едно да кажем, че нашата, на прабългарите, родина са руските степи”. Само това означава, нищо друго!”, подчерта Доган

На въпрос дали ще съди Местан за фалшификата, Доган отговори: „Не! Ние трябва да спасим чергата на държавата ни, на Балканите, а не да се занимаваме с това колко бели косми има под опашката на магарето". "Изобщо не ме интересува какво говорят и какво правят! Държавата ме интересува!”, коментира той поведението на ДОСТ.

Водещ следовател разкрил пред Доган, че фалшифицираният му подпис е направен на стъкло. „Не знаех, че има такава техника”, заяви Доган и заключи: „Това е моралът на тези хора!”