Настояваме да се проведе изслушване на 21 април 2017 г. на министъра на здравеопазването, министъра на околната среда и водите и министъра на регионалното развитие и благоустройството относно предприетите мерки за гарантиране здравето на населението. Въпросът е от голям обществен интерес, обявиха от "БСП за България". Искането им бе отправено до председателя на Народното събрание Димитър Главчев във връзка с завишеното съдържание на уран във водата в Хасково.

"На 13.04.2017 г. Междуведомствената работна група на МЗ, МОСВ и МРРБ препоръчва водата за гр. Хасково от централното водоснабдяване да не се използва за питейни цели. Дава препоръки на РЗИ - Хасково, ВиК оператора и община Хасково да осигури с вода детските и учебни заведения. Тези действия са извършени едва 5 месеца след констатираните превишения на допустими стойности на вредни вещества в питейната вода", твърдят от левицата. 

Искането е подписано от Корнелия Нинова, Елена Йончева, Жельо Бойчев, Манол Генов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Антон Кутев, Никола Динков и Виолета Желева.