Не се спряха червените в Благоевград да се противопоставят и делят на млади и стари кадри. Отново столетницата в областния център е раздирана от интриги, този път свързани с предстоящия избор на общински лидер на мястото на депутата Николай Бошкилов, твърди struma.com.
Феновете и сподвижници на старите управници на партията Юлиян Гошев и Емил Костадинов, лобират и подготвят избора на Гергана Янчева за общински председател, а в последствие и областен председател. 

Вътрепартийните им противници начело с депутата Бошкилов, д-р Владимир Пандев, и други, обаче са категорични, че няма до допуснат Янчева да оглави столетницата, твърдят източници в партията. Те ще предложат Антон Асиски за общински лидер.

Янчева, или Асиски това е въпросът?! Отговорът му е в ръцете на националния лидер Корнелия Нинова, която в момента е твърде ангажирана, за да се намесва и в ежбите в Благоевград. 
 
Снимка: struma.com

Изборното "примирие" в БСП рухна веднага след изборите, когато стана ясно, че Янчева против решение на партията е работила за преференции и не и достигнаха 70 гласа, за да измести от депутатския пост лидера Николай Бошкилов. Това внесе истински смут в редиците на червените, работили за повече депутати от партията.

Веднага след изборите, част от червените изригнаха, че ще искат снемане на политическото доверие от Янчева, заради вътрешнопартийното предателство, но после пак кротнаха. Все пак Бошкилов стана депутат и това успокои страстите в партията.

БСП в Благоевград за пореден път показа, че не познава обединението, което да ги превърне в сила. Там вечно са разединени, вечно гонят някакви партийни интереси и побелелите стожери на столетницата, сякаш не се дават и не отстъпват място на младите Тепърва интересните процеси в местната структура на БСП предстоят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!