До края на седмицата БСП Благоевград ще е наясно как ще продължи да функционира и кой ще е следващият и лидер. Това съобщава struma.com., позовавайки се на свои източници в столицата. До момента червените от две утвърдени лобита в партията тайно се споразумяват кой на чия страна е и в четвъртък ще се срещнат с лидера си Корнелия Нинова, у която е ключът към последващите им действия при избора на лидер на мястото на досегашния им водач Николай Бошкилов.
Две са лобитата в местната структура на червените - това на ексдепутата Емил Костадинов и Юлиян Гошев от една страна и от друга хората на Николай Бошкилов и д-р Владимир Пандев. Към тях гравитират младежите на партията и всички онези, които решиха да сложат край на революционната ситуация в БСП и да покажат, че не желаят да работят по старому, така както е било досега.

"Ако Нинова ни даде карт бланш да се оправяме сами ще предложим Тони Асиски да оглави партията в Благоевград, ако тя застане зад гърба ни в това предложение и разбира се Асиски приеме да понесе тази тежест и отговорност, то БСП ще бъде обновена и ще работи здраво. Ако пък не получим нужната подкрепа ще се оправяме някак си, ще бъда по-конкретен в края на седмицата, но да се дава водеща роля на хора, които от политиката искат да правят пари, няма да допуснем", каза бившият общински председател на БСП д-р Владимир Пандев, който е категоричен, че би се впуснал в битката за председателския пост, само ако не се подкрепи предложението за Асиски, или не се намери някакъв друг вариант за лидер.

В същото време хората на бившия депутат Емил Костадинов и бившия областен Юли Гошев се гласят да издигнат и наложат Гергана Янчева, която за малко не измести от депутатския пост Николай Бошкилов в битката с преференциите. Предвид процесите, които вървят на национално ниво и големите вътрешнопартийни ядове, които се създават на Нинова, тя все още не е казала тежката си дума по отношение на процесите в БСП Благоевград, това ще стане до няколко дни.

Във всички случаи от това, което наблюдаваме в последните 2 години в БСП Нинова, май подкрепя лобито на Бошкилов и Пандев, тъй като с нейно съгласие Бошкилов стана областен и общински лидер. На национално ниво Янаки Стоилов е човекът, които стои зад групата на Костадинов и Гошев, дали той ще се намеси за Благоевград, лобирайки пред Корнелия Нинова за техния човек не е ясно.

В общи линии нищо конкретно няма до момента и "назначаването" на този или онзи лидер на БСП е в сферата на градските легенди и некомпетентни слухове. До края на седмицата ще има яснота обаче, категорични са червените.