"Знам в живота какво е да опъваш чаршафите, в политиката не знам", отвърна Бойко Борисов на заключението на Радан Кънев, че БСП и ГЕРБ се готвели заедно да мачкат чаршафите в управлението.
Борисов се разсмя:

"Препратката в моя мозък отива към друга част от живота на хората. В политиката аз не знам какво значи да опъваш в чаршафа, в живота знам какво е да опъваш чаршафа", отсече лидерът на ГЕРБ. Т

ой пак повтори, че служебното правителство е на БСП. В противен случай излизало, че някой се тупа в гърдите, че е спечелил избори, а някой друг му нарежда кабинета.

"Сега дали съм врабче, дали съм гълъб, аз няма да влизам в тона на тази дама, но ако не бях джентълмен, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", отвърна на соцлидера Корнелия Нинова Борисов. "Много съм възпитан, майка ми беше учителка", отказа да назове вида на птицата той.

"Искам да ги поздравя за много бързото израстване, много бързо се научиха, само че не е нужно да лицемерничат и да се прикриват", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Каква птица съм... Мога само да ги поздравя, ако е вярно, че служебното правителство и изпълнило взетите решения", каза Борисов за флотилията в Черно море, против която той се е обявил. "Ако са против мигрантите, както говорят, що не пратят мигрантите на границата", попита още Борисов.

Той заключи, че БСП принуждава ГЕРБ с агресията си да влязат в по-друг режим и тон на разговор. ГЕРБ обаче не използвали, както му казват в Банкя, каруцарския език. Защото ние станахме възпитани, поясни Борисов. "Имам говорители особено в женската част, че ще се заскубят за косите, ама ще се скубят. Моите не са с по-малки габарити, така че не се знае кой ще победи. Така че предлагам дебатът да се води възпитано", заговори той за жените в ГЕРБ като съпернички на Нинова.