Не зная защо пушилката, която БСП вдига всеки ден, трябва да се вдига. Как ще правят ревизия на дълга ни и на финансовата ни политика при положение, че те назначиха заместника на Горанов. Това е несериозно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с шефовете на КНСБ и председателя на синдиката Пламен Димитров.
„Вчера бяхме нападнати. Това е поредната опорна точка, по-която ни атакуват. Ако не са доволни от нашата финансова политика, да не бяха слагали наш зам.-министър на поста служебен финансов министър", обяви лидерът на ГЕРБ.
 
"Всички пари, които изтеглихме, са тук. Тези пари отидоха за КТБ, за "Белене", парите са във фискалния резерв. Това не са ябълки, за да изчезнат", добави Бойко Борисов.
 
"Никога не сме били послушници в Брюксел. Синдикатите знаят, че сме извоювали всичко, което са поискали от нас. Това, че си издействахме пари за държавата, че си пуснах всички фондове, че си направихме граница... В кое сме ги послушали?
  
„Цяла предизборна кампания беше, че едва ли не сме убили авиацията, а се оказа, че тя си е прекрасна.

Три дни чета, че НСО охранява първата дама, а не това, което ме интересува. По темата за НАТО и корабите в Черно море трябва да се говори много внимателно, за да не притесняваме хората. Всичко стана под сурдинка през последните дни. Нас с Николай Ненчев ни викаха непрекъснато в парламента да се обясняваме за всеки танк. Ситуацията е тежка. Моята мечта беше да има платноходки и лодки, тръба за газ, а не самолети и кораби. Изведнъж сега се оказва, че еърполисингът е добро нещо. Как се промениха нещата за 3 дни? Аз чета само за охраната на жената на президента, а не за нещата, които интересуват хората. Да излезе президент, министър на отбраната да обяснят какво се случва", попита лидерът на ГЕРБ.

Що се отнася до това кой трябва да издигне кандидатурата на следващ български еврокомисар, Борисов заяви, че неговият кабинет не го е направил.  „Считах, че когато дойде президентът Радев с новото правителство, те трябва да го направят. Такива са правилата, това си е тяхно право. Ако се колебаят или нямат подходящ човек, това е друга тема”, добави той.