Каквото сме обещали, сме го изпълнили. За нас властта не е самоцел. Имаме нужда да управляваме със самочувствие и да казваме, че това, което правим, е правилно. Това заяви на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Перник лидерът на партията Бойко Борисов.
„Приехме вота на хората. Ако те желаят да продължим и да си поправим грешките и да надградим направеното, можем да го направим.

Когато дойдохме на власт, заварихме финансовата система разнебитена. За 2 години сме платили над 6 милиарда от българските данъкоплатци. Представете си, ако ги бяхме сложили в инфраструктурни проекти, в ремонт, как щеше да изглежда страната сега”, каза Борисов.

„Този път оставихме държавата в най-добрата форма. Оставихме им 14 млрд. фискален резерв, пълна каса”, добави той.

„Ако сме първа политическа сила, пак ще ходим по мъките, да търсим партньори, за да се направи нещо по-стабилно. И се надявам да сме първи, защото те много бързо ще направят неща, с които да счупят държавата. И после пак ще се налага да затягаме колана. Ако нещо е построено в последните 25 години, то е по време на управлението на ГЕРБ”, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

"Имаше време, в което каквото и да правим, все щяхме да сме първи, но им поомръзнахме на хората. Може да не сме секси, както каза Томислав Дончев. Ние сме прагматични и истински. И на мен ми се иска да изляза и да кажа: по 2 000 лева пенсии, само гласувайте. Който спечели на 26-и, проблемът му почва на 27-ми", каза още Борисов.