Доволен съм от това, което видях, защото миналата година беше празно, а сега вече му се вижда краят. Малкият тунел се оправи, напредва добре и съм отпимист за този проект. Не може да го спират повече. Надявам се след 26 март да го достроим. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който отиде на оглед на напредъка на строителството по проект „Обходен път на град Габрово с тунел под връх Шипка“.
"Да сме живи и здрави, България ще изглежда по друг начин в северната си част след 3-4 години", добави той.

"Нека мине 26 март, хората ще преценят и ще кажат. Искат друг модел - забравяме за "Хемус", забравяме за тунела, забравяме за всичко, защото те никога в историята на България не са го правили. Ако изберат нас, ще убедим колегите, че това са стратегически проекти, които ще повишат доходите в пъти", изтъкна Борисов.

"Факт е, че немските инвеститори бяха дошли специално от Германия да се срещнат с нас, защото разширяват производството си. Искаха да им обещаем, че ще има стабилност. Горанов гарантира плащанията. Затова го водя с мен и затова пишем в тефтера, за да не надхвърлим сметката в бюджета", каза лидерът на ГЕРБ.

"Това е толкова хубав български регион и е грехота да не стане. Днес немецът, който беше в оръжейния завод, каза, че това са най-добрите работници не в България, ами в Европа", добави той.

Една от посетителките призова Борисов, ако спечели на 26 март, да отиде в Трявна. "От години ви чакаме – хубаво градче е, правят хубави пици, пърленки, ако трябва и кон ще докараме с каруца и файтонче да ви повози", каза жената. Борисов от своя страна отвърна закачливо: "Тя колежката е по кобилите".