Бойко Борисов проговори за прословутия смс до служебния премиер Огнян Герджиков, в който иска да бъде уволнен съветника му Иван Гарелов.

"Не, не съм пращал, не ме интересува и не се занимавам с такива неща. Няма повече да допусна заради партийните им игрички да ме въвличат. Искате ли сега да си взема телефона и да напиша смс-и за всичките свалени от ГЕРБ. Вие ставате несериозни като Корнелия Нинова", скастри той водещия на 120 минути по bTV Светослав Иванов. 

"Дайте да говорим сериозно. Това правителство само преди два дни президентът Радев каза, че си го е назначил, че стои зад всеки министър. Не пиша на никого смс-и, откъде накъде смяната на неговия политически съветник ще ми я приписват на мен. Не ме интересува Гарелов, какъв е той, за да се занимаваме", ядоса се лидерът на ГЕРБ и попита водещия Светослав Иванов защо му задава само въпроси, които били изгодни на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Той коментира и скандала с Елена Йончева:

"Реакцията ми по уважаваната г-жа Йончева дойде след едно доста нагло неиотиващо изявление срещу Дончев. Понеже в БСП жените са мъже, при нас мъжете са по-нежни и трябва да ги защитиш. В Бургас много ясно се изразих и ако дойде ден да говоря в съда, ще доведа свидетели, които ще кажат как през фирми са давани парите. Няма нищо общо със службите или каквото и да е друго. Тя се е засилила да отиде в съда, там ще кажа каквото знам и по другата тема."