Направихме едноредова, защото тогава натискът беше голям, за да можем да помогнем на армията и на полицията. Каквото е направено, това е платено и там, където е трябвало е направена и двуредова. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението на президента Румен Радев, че е платено за изграждането на двуредова ограда по границата с Турция, а е построена едноредова.
По думите на Борисов целта е била максимално бързо да се „подпре” цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

„Направиха се огромни пътища и сега, като се накичат с термокамери джиповете, ще могат за минути навсякъде да задържат. Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил“, каза още Борисов, цитиран от bTV. 

Той припомни, че от 6 месеца страната има нов президент, а от четири месеца служебно правителство, че са правили ревизии и нищо не са открили.

„Оградата не може да спре бежански поток. Оградата е да помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, а вече сега може, ако искаме да правим двуредна, триредна, може, както в Щатите да направим 90 км за 1 млрд. долара, може както Орбан (унгарският премиер Виктор Орбан) през един метър нова ограда да правим“, каза още бившият премиер.