Надявам се, капанът срещу главния прокурор да щракне за тези, които го подготвиха. Това заяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на газовата атака на собственика на "Овергаз" Сашо Дончев срещу обвинител №1, както и оставката на Георги Гергов като член на соцръководството заради последвалия скандал в БСП. Гергов беше посочен от Дончев като човека, организирал срещата между него и главния прокурор.
По думите на Борисов червените олигарси в БСП са прехвърлили проблемът от болната на здравата глава и се опитват да вкарат в капан главния прокурор. Според Борисов тази случка трябва да да бъде „обеца на ухото“ за Цацаров, защото „червените олигарси“ правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, обясни Борисов.

"Червени олигарси правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главния прокурор. Те се бяха нагласили може би да завземат всички власти, но за радост се оказа, че българският народ имаше инстинкт че вместо промяна им готвят подмяна. Пак ще напомня кой махна трите посредници за природен газ от Русия за България и защо ги е имало, като всеки е вдигал цената. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме", каза още Борисов. Той уточни, че в кариерата си нито веднъж не е говорил с Цацаров за дела.

Борисво коментират и темата с урана във водата в Хасково. Той обясни, че от 76 кладенци там, само един е бил с повишено съдържание. Даде да се разбере, че още на първото заседание на новия кабинет ще се отпуснат пари за проблема. Около 400 000 за нови кладенци, както и средства за 2 км водопровод. „В рамките на 2 млн. лева ще се реши проблема“, каза Борисов. БСП са силни в конспирациите. Те не могат да строят. , каза още той по повод нападките на червените.

По-рано през деня Борисов бе в Бургас, за да инспектира южния обход на града, както и строежа на спортната зала. Там той коментира същите теми.  Лидерът на ГЕРБ даде срок до месец юни ул.“Крайезерна да бъде готов. Следващото лято пък ще е готов пътя Слънчев бряг – Бургас. "Явно при други партии в България това не е било така и сега още не могат да изживеят загубата на изборите, бяха си разпределили постовете, поели са много ангажименти. „Червената олигархия” и зависимостите им всички ги знаем, така че не е изненада битката между „червената олигархия” заедно с нейния председател", каза Борисов и продължи - „Едно време имаше битка между „червените мобифони” и „червените баби”, сега е между червените олигарси – кой да надделее вътре в партията им“.