Остър коментар за скандала в БСП и отстраняването на бизнесмена Георги Гергов от ръководството на партията направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера Гергов бе отстранен заради организираната от него срещу между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев. По този повод, в Бургас, Бойко Борисов заяви, че очевидно много социалисти са притеснени от ангажиментите, които са поели в предизборната кампания и невъзможността да ги изпълнят, тъй като няма да участват във властта.

„Червената олигархия и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен това не е изненада. Знаете огромните пари, които се изсипаха на изборите – и на президентските, и на парламентарните. Едно време имаше разправии между червените мобифони и червените баби, сега има между червените олигарси кой да надделее в партията“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Виждате как много хора се тресат от нерви след загубата на изборите, защото са поели много ангажименти. Ние сме си спокойни – нашата работа е да правим пътища, зали, неща, които си остават за хората. При нас няма скандали за влияние“, допълни Бойко Борисов.

Той коментира и темата за наличието на повишени норми на уран във водата на редица населени места у нас. Най-тежко е положението в Хасково, където населението пие вода от водоноски.

"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата“, каза Бойко Борисов.

„Смятайте населението, ако сега е опасно, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като „Чернобил“. Пак тази партия скри от хората. Тогава аз бях на манифестация и валеше дъжд. Майка беше направила едни марули, си спомням, защото само на 24 май, понеже много се връщат към миналото, майка купуваше една плешка агнешко, защото баща ми Методи имаше имен ден. Това беше за годината. Хубавите времена по време сигурно на 18-ия конгрес“, коментира Борисов.

 

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание. „Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва и ще решим въпроса веднага“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„В Банкя водата, пише на чешмата, че не е хубаво да се пие дълго време. България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа. Затова са инвестирани толкова пари в урановите мини до след 1990 г., когато СДС идва и абсолютно правилно ги затваря. Това не е било полезно за хората. Можем да се върнем и ние назад в историята. Да изчакаме да си вървим по пътя“, каза още Бойко Борисов.

 

Тихичко, кротичко, направихте я по-голяма от „Арена Армеец” – гледай какъв Мастодонт!“, каза лидерът на ГЕРБ при инспекцията на строителството на зала "Арена Бургас". Съоръжението ще отговаря на изискванията за тренировки и провеждане на международни състезания. „Действайте здраво, но трябва по-малко да говорите затова, защото ще стане гюрултия по градовете – ще кажат защо пак Бургас“, допълни Бойко Борисов.

Той обаче не пожела да коментира най-горещата политическа тема – дали е готов със състава на новото правителство. Бойко Борисов каза, че съставът ще бъде обявен в началото на май.