Една единствена партия, която остава извън парламента ще получава държавна субсидия, показват резултатите от изборите. Бариерата от 1% е преминала само партията "Възраждане", съобщава "24 часа".  
"Възраждане" е партия на бившия активист на ВМРО, след това общински съветник от "Атака" във Варна, а сега директор на музея в Добрич Костадин Костадинов. Най­-висок процент партията получава в чужбина, където получава 2%, изпреварвайки двойно АБВ и доближавайки резултата на ВОЛЯ.

Според закона годишната субсидия за партиите възлиза на 11 лева на глас. Партията ще получи и държавен имот, в който да разположи свой офис. Всички десни партии СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС губят субсидиите си. Те се явиха в коалиции на изборите и не успяха да влязат в Народното събрание. Законът за политическите партии предвижда субсидия само коалициите, които са влезли в Народното събрание.

Без пари от бюджета остава и "Глас народен" на Светльо Витков. На предните избори партията на фронтмена на "Хиподил" успя сама да мине 1%. Тази година обаче Витков влезе в коалиция с Реформаторския блок и тъй като останаха извън НС губи и правото си на субсидия. Без субсидии остават и АБВ и "Движение 21 на Татяна Дончева.