Бургазлията Стефан Петров – човек с активна гражданска позиция, направи на пух и прах бившия правосъден министър Христо Иванов при представянето на политическия му проект „Да, България“ в залата на Държавната опера в Бургас, съобщава "Флагман".

Петров бе един от малцината бургазлии, които се запознаха тази вечер с платформата на Христо Иванов. Младият бургазлия зададе няколко въпроса на лидера на „Да, България“, уточнявайки, че не е политически обвързан, идва в качеството си на гражданин, от чисто любопитство.

Петров най се жегна на присъствието в коалицията на „ДЕОС“, известна като партията на българските хомосексуалисти. „ДЕОС“ дори имат и представител в Бургаската листа. Някой си Даниел Недялков, млад мъж от Ямбол, който живеел в Бургас. Недялков се представи с няколко думи пред залата, колкото да жегне Стефан Петров.

„Четох за вашата партия(ДЕОС), че как да кажа...че са пед.ли. Защо се обвързахте с тази партия, нямаше ли някаква по-мъжка?“, попита Стефан Петров, с което провокира смях в залата. Христо Иванов видимо се притесни от въпроса, опита се елегантно да излезе, хем да не обиди коалиционния си партньор, хем да не стане за смях. "Атакуваха ни, трябваше да направим бърза регистрация и се доверихме на тях. Те са се доказали с активната си гражданска позиция, а сексуалната ориентация е нещо съвсем различно", отговори му Иванов.


Присъствието на Даниел Недялков(в овала) от партията ДЕОС, явно не се хареса на Стефан Петров

Другият въпрос на Стефан Петров бе свързан с финансирането на формацията „Да, България“. „Как ще отговорите на твърденията, че проект на Иво Прокопиев, „Америка за България“, разни там соросиди“, попита Петров, с което този път предизвика възгласи на недоволство, сякаш тълпата искаше да му направи другарски съд, заради въпроса.

“Ще отговоря!“, опита се да успокои напрежението Христо Иванов и допълни:“Аз не мога да докажа, че нямам сестра...сещате се за ония виц, нали?“, отговори му Христо Иванов и изтъкна, че „Да, България“ има 1500 спонсори – учредителите на партията.