Николай Бареков написа гневен коментар по повод скандала с бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.
Публикуваме текста без редакторска намеса:

Що за държава е тази, в която излизат взаимни разкрития и обвинения за грандиозна корупция под маската на "умните и красивите" в най-големите медии и всички се тюхкат, че "стабилността" била застрашена от пошли скандали? 

Защо прокуратурата и ДАНС още не са влезли в офисите на БТВ и Нова, за да потвърдят твърденията на Васил Иванов и на моя милост (твърдения inside от свидетели) за рекет и търговия с влияние за огромни суми от дирекциите на новините на двете телевизии? Защо НАП не започне проверка десет години назад на имотите, палатите и лимузините на всички водещи и техните босове в двете медии? Как така всички журналисти имат и втора професия като бизнесмени с разни фондации и общини?

Къде е Прокуратурата тука? Къде е общественото порицание и нетърпимост? Къде са провалените политици от Протестна мрежа, че да спретнем заедно протест за свободата на словото? 113 място не е ли дъното или копаем тинята вече? 

Що за държава, в която полупиян олигарх се хвали пред изискани дами, че изнудвал Главния прокурор в офиса на друг олигарх? А после темата се обръща от фейк медиите с главата надолу. 

Що за "бяла държава" е тази, в която олигархията, вместо да е на подсъдимата скамейка, си пие кафето и уискито и се бие в гърдите, че правосъдие не я лови? 
Защо пияният самозабравил се олигарх намесва прекрасните иначе карикатури на Комарницки в спора си с прокуратурата? 
Защо този спор не се води в съда, където Олигархът да отговаря за бруталния скок на и без това най-скъпия газ в Европа? Как народът ще плаща сметките си за ток, вода и газ идната зима? Къде е прокуратурата, къде е съдът? 
Това не е бяла държава! Ресто. 

Това е черна държава, в която крадливата олигархия в лицето на Капитал, Донев, Дончев и сие яхна политиците, яхна съда, скоро и прокуратурата. Кръгът ще бъде затворен, а ние, овцете, ще имаме само правото да избягаме от кошарата. 

Ако има още останала някаква прокуратура, то времето и за действия изтича много скоро.

За кого бие камбаната? За всички българи, които вярват наивно, че чичковците с белите якички не са пратени от БКП и ДС, а са се родили на жълтите павета със златни лъжици в уста, получили са държавата на Живков като законни наследници и сега на всичко отгоре ще ни учат на техния си морал и ще ни раздават тяхното си (на Прокопиев, на Дончев, на Донев и на Костов) правосъдие. Това не е държава, ние не сме народ. 
Това е блатото на Европа.