Призовавам крадците от Дай, България, ако ще крадат платформата на нашата партия, да я откраднат цялата и да се опитат да я изпълнят. Това е програмата, която написах собственоръчно, заедно със скромния ми екип, останал лоялен на моите идеи през годините. Нали тъкмо тези, които сега ме ограбват интелектуално, направиха кампания срещу мен, че съм бил популист, едва ли не прост, не „умен и красив“, с каквато титла се кичат тези наследници на комунистически фамилии и рожби на ДС. Това заяви евродепутатът и лидер на Презареди БГ Николай Бареков.

Фабриката за лъжливи новини на Прокопиев явно се е превърнала във фабрика за кражба на антикорупционни програми и то от техен основен опонент, какъвто съм аз.

Днес чух как са си харесали идеите ми за лустрация на всички, участвали в прехода и за тестове за лоялност и корупция за всички в държавната система. И други неща са си харесали, почти са я преписали, но са видоизменили или орязали половината, защото не устройва спонсорите им Прокопиев и Донев.
Представих тази платформа за пръв път преди седмица – на международен форум в София в присъствието на Зоран Джинджич и Ренета Инджова. Програмата на „Презареди България“ е пълна и подробна, и гарантира изкореняване на корупцията и смяна на системата. Гарантира също, че всички – не само избрани – а всички, разграбили България чрез корупция и олигархична алчност, ще бъдат наказани!

Настоявам като доказателство, че държат на думите си, първо да лустрират собствените си лидери и спонсори: Христо Иванов, разследван за фалшификация на подписи, съучастник на Борисов като правосъден министър; Иво Прокопиев, съучастник в корупционното разграбване на държавата, обвиняем по няколко дела; Огнян Донев, осъден за източване на ДДС и обвиняем; Цветан Василев, обвиняем с 4 обвинения за източване на КТБ.

Няма как да се реформира система, в която медийното влияние на олигарсите да бъде водещо. В антикорупционната платформа на Презареди БГ присъства идеята за пълен рестарт на медийната среда. Няма да чуете нищо подобно от Дай, България. Те искат да бъдат лустрирани само медиите, които застрашават монопола на Прокопиев.

Наглото преписване на идеите ми не само от мишките на Прокопиев, но и от останалите плъхове в политиката, няма да спре. Лошото е, че те само ги преписват и се пъчат с тях, но нямат никакво намерение да ги изпълняват.

Ние от Презареди БГ настояхме да се криминализират лъжливите предизборни обещания. Чакам да чуя кой ще открадне това!