Евродепутатът Николай Бареков написа взривяващ коментар за вчерашните избори в личния си фейсбук профил. Той даде отговор на въпроса защо не е участвал във вота. Ето какво написа Бареков:
"Добро утро на всички, които бяха разочаровани от моето решение да не участвам в този цирк! Сега разбрахте ли колко съм бил прав? 
Къде са Радан, Христо Иванов, Москов, Витков, Ковачки, Татяна Дончева, Гоце? Политически трупове. 
Скоро ще ги последват хората на агент Иван и Марешки. Те нямат полезен ход. Слугите на олигархията приключиха мача и дано да бъдат поне достойни още днес да изнесат труповете си от сцената. 
За първи път в парламента няма да има не само дясна партия (ГЕРБ не са!), но и партия с радикална антикорупционна програма за смяна на статуквото. След този парламент на компромиса и тинята скоро ще дойде времето на радикалната промяна. За това време се готвя аз, вместо да ви губя времето с локуми за пенсии и хапчета през изминалата кампания. 
Запазих вашето достойнство на народ, но запазих и моето като вълк-единак, който не играе в цирка. От вас зависи да станем глутница срещу статуквото.", пише Бареков.