"Заложи много и спечели" - това пише днес сайтът на австрийското радио и телевизия по повод изборните резултати в София. Или всичко, или нищо, философията на Бойко Борисов, който заложи всичко на карта през ноември миналата година, се оказа печеливша, коментират наблюдателите. Като най-голяма се отчита загубата на Обединените патриоти, за които се очакваше да постигнат двуцифрен изборен резултат. Всички вестници публикуват подробни агенционни информации за изборните резултати.

Заглавието на "Пресе" набляга на завръщането на Борисов във властта - "Бившият премиер пред трета мисия". Вестникът отбелязва също, че лидерът на ГЕРБ има намерение да състави бързо ново правителство. "Стандард" също пише, че още днес победителят Борисов ще започне разговори с възможните коалиционни партньори.

Втори шанс за прозападната ГЕРБ, пише "Курир" и уточнява, че предсрочните избори се смятаха за избор на посоката - социалистите под ръководството на Корнелия Нинова се обявиха десет години след приемането на страната в ЕС за по-тесни връзки с Русия, докато партията ГЕРБ начело с Бойко Борисов беше за оставане на позициите на ЕС.

Борисов, коментира вестникът, осигури на България стабилен икономически растеж и понижаване на безработицата. Но корупцията в страната продължава да е висока и недоволството на гражданите - голямо.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ