Въпросът за новия еврокомисар трябва да зададе на член на правителството. Не мога да отговоря на този въпрос. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
Не сме имали спокойствие през последните години. Много партии се обединяваха във фронт срещу ГЕРБ. Сега виждаме такова групиране по повод промените в Изборния кодекс. Готови сме за предсрочните избори и имаме сили за битка. Решението да се подаде оставка е на премиера Бойко Борисов и то е добре обмислено. Той не може да бъде като Сергей Станишев, който след крах на БСП чакаше конгресите на партията си и накрая ДПС му казаха, че не може да управлява повече и той се спаси в Брюксел.

Борисов не може да си позволи такова нещо. ГЕРБ е в кондиция. Имаме национално съвещание. На него ще обсъдим и ще осмислим какви грешки сме допуснали и защо избирателите не ни разбраха, разкри Атанасова. На БСП й трябва още време, за да се отърси от всичко, което е причинила на българския народ и грешките, които е допуснала.

Радан Кънев също може да си говори каквото иска. Това са скалъпени тези в някоя лаборатория. ГЕРБ е единствената партия, която никога не е управлявала в коалиция с БСП и ДПС. Сега ни обвиняват, че сме в коалиция с инициативния комитет за референдума на Слави Трифонов. Искам да призова всички да спрат с измислиците и да почнат да правят нещо градивно. Преживяли сме много, ще преживеем и тези сапунени мехури, категорична беше тя.