Депутатът Валентин Раев потвърди, че ГЕРБ е готов да подкрепи кабинет на Патриотичния фронт, ако те предложат устойчива програма, която да преведа България през политическата криза. "Ние имаме много добри министри, но не знам дали те ще участват в кабинет на Патриотичния фронт. Нищо не е сигурно, това е политика", обясни той по bTV. Атанас Зафиров от БСП потвърди, че остават в опозиция, като сподели, че е изненадан с оставането на Москов в правителството.
Имаме една рязка смяна на курса, добави Зафиров. 


 
Ако програмата е сходна с тази на ГЕРБ, ще я подкрепим. Очаквам мандата да бъде включен на патриотите, защото взеха много повече гласове от тези на РБ. Имаха силна преднина на президентските избори и следва президента да им даде този мандат, обясни още Румен Найденов.


 
"Отговорно политическо поведение имат ПФ. В парламента все още има здрави сили, които да управляват", каза Валентин Радев по повод евентуалното връчване на мандат на Патриотичния фронт.


 
Хекимян попита прехвърляне на топката ли е това, което се случва с РБ и ПФ? Отговорът на Зафиров не се забави: "Бавенето на сегашния президент е доста подозрително, но ми се изясниха много неща. Опит да подсигури своето политическо бъдеще и да си гарантира еврокомисарско място. БСП няма да участва в този сценарии. Бяхме изкушени преди две години, сега оставаме в опозиция. Два пъти подадена оставка е достатъчно. Има конституция и ще я следваме плътно".