Опитът на провалилия се партиец Христо Иванов да извлече ползи от фабрикувания скандал с изказването на Сашо Дончев претърпяха колосален провал.
Авторът на записа дори го изтри и сам обяви, че изказването на Сашо Дончев било извадено от контекста и манипулирано. “Експонирането на малка част от разговора като целенасочена атака срещу главния прокурор г-н Сотир Цацаров е изцяло манипулативно, в каквато и посока да е манипулацията. Тъй като не желая моето собствено име и името на Институт "Атлас" да се свързва с подобни задкулисни игри, вчера изтрих от сайтовете на Институт "Атлас" всички видеа от тази среща”, заявява Калин Манолов във фейсбук-профила си.

Междувременно на нарочна пресконференция на “Да(й), България” Христо Иванов спусна “опорни точки” към трите национални телевизии – БТВ, НОВА и БНТ, които трябвало да се занимават “активно” с несъществуващия скандал. Опитът за манипулиране на редакционната политика на трите водещи телевизии веднага бе подето от останалите марионетки на олигархията, чийто имена присъстваха и в стенограмите от АРГО-гейт. По едно и също време – най-близките съучастници на Христо Иванов - Кристиан Таков и Полина Паунова се включиха в поредните му “активни мероприятия” срещу държавните институции, като започнаха да разпространяват писани “под индиго” фейсбук-статуси. 

Christian Takoff преди 2 часа: 
Скандалът "Цацаров/Сашо Дончев" е чутовен.
А още по-чутовно е мълчанието, с което го попиват трите големи телевизора.

Polina Paunova преди 2 часа: 
Колеги, престанете да се занимавате с глупостите на Слави и един записвач на разговори, които имаха за цел да громят имидж на една телевизия и да лъскат имиджа на Бойко Борисов. 

Истинският скандал е Сотир Цацаров и случаят "Сашо Дончев". Ето това е цензура. Това е скандалът.

От реакцията на журналистите в трите водещи телевизии – БТВ, НОВА и БНТ зависи – дали ще изпълнят поредната поръчка на олигархията или ще заемат принципна позиция и няма да се превърнат в следващите поръчкови “медии"-бухалки на задкулисните кукловоди на “Да(й), България”.