Женски лица в анимационен стил са запазената марка на модната линия "Холивуд дриймс", която българката Теди Бургазлиева пусна в Меката на киното след установяването си зад океана. Вдъхнови ме духът на хората в Холивуд и тяхната позитивност, вяра в чудесата и сбъдване на мечтите, обяснава „Мис България 2002“ в интервю пред БЛИЦ.
- От доста време не си в България? Не мислиш ли да се завърнеш?

- Пътувам непрекъснато, но винаги се завръщам в родината си рано или късно. Планувам това лято, живот и здраве да си дойда.

- Защо избра Америка? Как се стигна до заминаването ти там?

- Америка беше едно от местата, които не бях посещавала и винаги ми е било интересно да видя. Спечели ме позитивната настройка в мисленето на хората тук. Независимо от проблемите, всеки е усмихнат. Америка е страната, в която перспектива може да намери всеки работлив и амбициозен човек, независимо от расата или религията си. Заминах след развода си, без очаквания или плануване за по-дълъг престой. Но стъпвайки на летището за първи път се почувствах като у дома, след хиляди пътувания в различни континенти и държави.

- Каква е причината да се разведеш с Александър? Тежко ли преживя раздялата?

- Причината за развода ни беше, че не си паснахме като характери. Нямахме общи интереси, нито общо виждане за бъдещето. Любовта ни не беше достатъчна основа за изграждането на стабилно семейство. Не съм преживяла тежко развода, защото знаех, че и двамата ще бъдем по-щастливи след това. А бракът ни беше урок и за двама ни. Не съжалявам нито за брака, нито за развода. Всичко се случи така, както беше писано. Благодарна съм на Бог, че този урок за нас дойде в съвсем ранна възраст.

- Занимаваш се с мода? Появи се информация, че пускаш своя модна линия в Холивуд. Разкажи повече за това?

- Да, занимавам се с мода и наистина пуснах своя модна линия в Холивуд. Казва се "Холивуд дриймс". Моделите са младежки, ръчно изрисувани, в тенденцията повече въздух. Запазен знак на фирмата ми са женските лица в анимационен стил. Вдъхнови ме духът на хората в Холивуд и тяхната позитивност, вяра в чудесата и сбъдване на мечтите.

- Успя ли вече да се запознаеш с някои от американските звезди?

- Да, имах възможността да се запозная с много световни звезди, не само американски, като Парис Хилтън, Леонардо Ди Каприо, Кристиано Роналдо, Селма Блеър, Пола Абдул, Джъстин Тимбърлейк, Роби Уiлямс и др.

- Поддържаш ли контакти с България? Следиш ли какво се случва у нас?

- Естествено. България е моята Родина и винаги ще се интересувам какво се случва.

- Последния конкурс "Мис България" отново бе белязан от скандали? Имаш ли информация за случилото се и познаваш ли се с Антония Петрова?

- Не се познавам лично с Антония. Както винаги скандалите около този конкурс са много, но лично аз и пожелавам много успехи и вярвам,че след като е избрана за Мис България, има защо!

- Имаше благотворителен сезон на "ВИП брадър", в който "виповете" в къщата са взели огромни хонорари, а в същото време призовават хората да пращат SMS-и?! Как гледаш на това и би ли участвала в подобна инициатива?

- Винаги бих подкрепила благотворителна инициатива. Не съм запозната какви са хонорарите на "виповете", но не смятам, че има нещо лошо в това да призовават хората,които имат възможност да подпомогнат тази инициатива също!

- В момента имаш ли мъж до себе си?

- Да, имам.

- Какво би посъветвала българите?

- Силно си мечтая българите да станат малко по-позитивни в мисленето си! Знам, че е трудно, че проблемите са много, но истината е,че оплаквайки се, няма да разрешим проблемите си.Вярвам,че благодарността към това,което имаме в живота си, може да отвори вратите към истинското щастие и духовното ни осъвършенстване. Ако мислим позитивно и повярваме в чудеса, то хубавите неща ще се случат! Бъдете добри, търсете доброто в хората и се усмихвайте по-често!

Интервю на Георги Стоянов