ФБР направи публично достояние стар доклад от разследване на породила полемика амнистия, извършена от Бил Клинтън, по времето когато той е бил президент на САЩ. Докладът от 129 страници беше качен в интернет сайта на служба на ФБР, която се занимава с архивирането на документацията. 
Разпространеният доклад касае амнистията на Марк Рич, издирван в САЩ и избягал в Швейцария, където почина през 2013 г. 

На 20 януари 2001 г. в последния ден от президентския си мандат Клинтън амнистира група от известни личности, сред които и финансиста Рич, известен със съмнителните си транзакции и трафика си с влияние. Той беше обект на заповед за арест заради данъчни измами от 1983 г. и избяга от САЩ, за да потърси убежище в Швейцария. ФБР обяви награда за залавянето му. Бившата съпруга на Рич - Дениз пък е оказала финансова подкрепа на демократите по време на президентските избори и е дарила 450 000 долара за проекта на фондация Клинтън да построи президентска библиотека. Настоящият шеф на ФБР Джеймс Коми е ръководил съдебното преследване на Рич в качеството си на прокурор в периода 1980-1990 г. Той е ръководил и разследването на ФБР за породилата полемика амнистия на Рич. Това разследване не е довело до повдигане на обвинения.

От предизборния щаб на Хилари Клинтън зададоха въпроса защо докладът от разследването е направен публично достояние броени дни преди президентските избори и малко след като ФБР обяви, че подновява разследването, свързано с имейлите на Клинтън. Засега от ФБР не са коментирали.

Същевременно ръководителят на предизборната кампания на Клинтън Роби Мук призова директора на ФБР да направи обществено достояние всяка една информация на агенцията, свързана с разследването на твърдения, че Доналд Тръмп или негови сътрудници може да са правили съмнителни сделки с руски физически или юридически лица, предаде Ройтерс.

Наскоро ФБР започна предварително разследване по въпроса, но то не е дало основания за започване на пълно разследване по случая.
Щом като публикуваш информации за разследвания на кандидат за президент, то тогава публикувай всичко, което имаш за Доналд Тръмп. Публикувай информации за негови връзки с руснаците, каза Мук по адрес на Коми.