Току-що военен хеликоптер „Кугър” излетя от кризисния щаб в Калофер. Той се включва в издирването на 34-годишния програмист Мирослав Късовски, който изчезна преди шест дни в Балкана.
На борда му са шефът на пловдивската спасителна служба и началникът на отбраната ген. Константин Попов. Те ще летят около 2 часа, за да оглеждат от високо терена на Калоферския балкан. Ще се облитат предимно източната и югоизточната част, но не могат да летят над северния Джендем, където са най-опасните места и има най-много мъгла.

Междувременно пред БЛИЦ шефът на Карловската бригада ген. Груди Ангелов съобщи, че шест от осемте групи военни, доброволци и полиция, които обхождат Балкана, вече са приключили с първите маршрути и са се пренасочили към други такива.



Откъм страната на Калофер на обход са 300 военни, а откъм страната на Тъжа – още 100 военнослужещи от казанлъшкото поделение на Карловската бригада. 50 полицаи също участват в мащабната акция.



БЛИЦ се свърза със спасители в Балкана, които съобщиха, че до момента нищо не са открили и силно се надяват гъстата мъгла да се вдигне, за да имат по-голяма видимост.



Следа от 34-годишния програмист Мирослав Късовски не са надушили досега и 10-те следови кучета, които са изведени в Балкана. 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ