До 20 минути от импровизирана площадка пред кризисния щаб ще излети хеликоптер с двама спасители. В момента времето в Калоферския балкан е лошо, има мъгла, въпреки че в града на Ботев вече изпече слънце. Сутринта в Балкана валеше сняг. Сега духа вятър със скорост 40 метра в секунда.  
От кризисния щаб обясниха пред БЛИЦ, че в момента военни, доброволци и полицаи са разделени на осем групи, които обхождат голям периметър. От другата страна на Балкана, откъм хижа „Тъжа”, също има две групи, които правят обход.  До момента обаче няма никакви индикации от издирвания вече шести ден Мирослав Късовски. Военните съобщиха, че са подготвили и дрон, с който при добро време могат да направят оглед от високо.


 
Както БЛИЦ съобщи, приятелите на Мирослав обясниха пред репортера ни, че в неделя сутринта телефонът на младия мъж е бил включен, а след 30 секунди се е изключил, защото от мобилния оператор им обяснили, че сигналът не може да е случайно прихванат, а е от включен телефон.  Според тях той е жив, бедства някъде и търси помощ.


 
Шефът на пловдивската полиция Христо Разсолков обаче коментира пред БЛИЦ, че това не е сигнал от включен телефон, както смятат младежите, а засечена клетка на мобилен оператор и сигналът се е възбудил от вероятно получен SMS за смяна на времето.
 


Издирването на 34-годишния програмист продължава. С всеки изминал час надеждите той да бъде открит жив намаляват. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ