Нова модерна измама с автомобили дебне българите на Острова. За това алармира читател на „Новини Лондон“, станал нейна жертва преди броени дни. Схемата, за която разказа той пред изданието, касае всеки, които е решил да използва припечелените пари във Великобритания, за да си закупи автомобил или техника, и да ги изпрати обратно в родината ни.
Вижте какво разказа Б.П., пожелал да остане анонимен:

„Искам да предупредя всички наши сънародници за това, което ми се случи. Защото, в крайна сметка, българи сме, за да си помагаме. Историята не е много сложна, смятам, позната е на доста нашенци на Острова. Исках да си закупя кола, харесах я онлайн, обявата ми допадна. Обадих се на оставения там номер, от където ми казаха, че въпросният автомобил се намира в „Кройдън“, но ако нямам възможност да отида, той ще свърши това за мен и ще я докара. В крайна сметка видях въпросната кола, хареса ми и я купих. Автомобилът беше стар, спазарихме го за 250 паунда.

Изключително удобно, бих казал, продавачът на въпросната кола, ми спомена, че има приятел, който се занимава с превоз на автомобили към България. На мен това ми се видя доста изгодно, тъй като стандартната цена е между 450-500 паунда, а неговата оферта беше 380.

Самият аз не бях запознат точно как работи системата по превоз на автомобили от Великобритания към България. Той ми каза, че въпросният човек, занимаващ се с това, ще има курс към родината ни идната седмица и мога да му пратя колата. Той ме помоли да я закарам до „Кройдън“, където да я качат на автовоза. Признавам, имах опасения за това какво може да се случи. Именно за това поисках с въпросния човек да направим договор, като дори имаше и свидетели на сделката ни.

Дадох му 380 паунда, дори заредих 20 паунда бензин, защото, все пак не исках да му е некомфортно, а и ще ми върши, както се казва, работа.

Осъзнах, че нещо не е наред след 2 седмици, когато все още въпросният автомобил не беше стигнал в България. В началото си казвах, че заради положението в Европа, може да има леко забавяне. На телефона, който ми беше оставил човекът пък, започна да вдига жена. „Фейсбук“-ът му пък, изненадващо изчезна и дори в момента не може да бъде намерен. Отделно, самата кола беше напълнена с мои лични вещи, които исках да изпратя към България.

След като се случи на мен, говорих и с други бълари тук, които споделиха, че са им се случвали подобни измами“, сподели опареният ни читател.
Името на въпросния измамник е Габриел Емилов Каменов. Родом е от Плевенско, село Кнежа. Телефонът за контакт, на който не вдига вече, е 0889589722.

Бъдете особено бдителни с него и не позволявайте да бъдете измамени!