Позицията ни срещу бежанците не се е променяла с години. Този проблем в българското общество стои, защото имаше глупава непоследователна политика, водена на европейско ниво. Хората имат пълно право да се страхуват, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че патриотите не използват темата предизборно.
„Според австрийската полиция има достатъчно доказателства, че през циганската махала в Пазарджик преминават терористи. Това не са някакви партизани, че да говорим за тях като за легални или нелегални. Това са хора, които преминават незаконно българската граница”, подчерта той пред Нова телевизия.
 
Според Джамбазки мигрантите не трябва да влизат в България. „Лагерите трябва да са изградени непосредствено до граничната бразда, а не в населените места”, категоричен бе той.
 
Евродепутатът каза още, че дейността на доброволческите отряди по границата трябва да бъде нормативно уредена със закон. „Ако ще има такива хора, те трябва да бъдат проверени за съдебно минало. Възразявам срещу това някакви хора самодейно да вършат някакви неща и да изземват функциите на полицаите”, посочи той.
 
Според Нидал Алгафари проблемът при мигрантите е, че има страх. „Всеки вижда какво е в Харманли. За съжаление никой от политиците не знае как да се справи с проблема. Ще идва бежанска вълна, ще режат телената мрежа, въпросът е какво да се прави”, коментира той.
 
По думите му тези хора са подлъгани още някъде в Афганистан. „На нашата граница ще им отварят, докато не се намерят достатъчно достойни офицери, които да не взимат подкупи”, подчерта Алгафари.