Старите и болни питбули, които са били използвани за кучешките боеве, са били захвърлени в градини, паркове и улици да умират в агония. Най-често такива животни са били откривани в зелените площи на район "Северен" в Пловдив, където се намира и халето, приютило над 40 питбула.
Както БЛИЦ съобщи там са се провеждали незаконните кучешки боеве.

БЛИЦ научи още, че кървавата фабрика е притеснявала хората, които живеят наоколо и те са подавали жалба поне от 8 години насам. Нито една институция обаче до момента не им е обърнала внимание.

Арестуваният младеж, син на пазарджишкия бизнесмен Иван Иванов, се казва Константин. Проверка на БЛИЦ установи, че момчето е племенник на Костадин Иванов - популярен в Пазаржик сводник, известен с прякора Коцето Бургията. Преди няколко години името му нашумя, след като бе арестуван в кафене посред бял ден и обвинен в сводничество.

Разследващи коментираха пред БЛИЦ, че в промишлената зона на район "Северен" в Пловдив, редовно са били организирани кучешки боеве поне от 8-9 години. Първоначално те се провеждали в двора на промишлената зона. След като работещи наоколо вдигнали врява, че се чува постоянно лаене и квичене, били преместени вътре в халето. Там била скована специална арена.
 

При акцията тази сутрин плодивските ченгета са се натъкнали на своеобразна ветеринарна лечебница и на много доказателства за провежданите незаконни кучешки боеве. Иззети са компютри.

Работата по случая продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ