Анита Мейзер, която бе задържана заради смъртта на съпруга си Николай, е подлудила всички в ареста. Тя имала непрекъснати претенции, най-много се ядосвала заради съкилийничката си Ивалена, която пушела много.
Капризничела и непрекъснато викала охраната. Накрая се стигнало до там, че надзирателите я я предупредили: Тук не е хотел, пише "168 часа".
 
Независимо от всичко Анита Мейзер продължила да притеснява хората в ареста. Често плачела, изпадала в менящи се настроения.
 
Всеки ден при нея идвала дъщеря й, която се върнала от САШ, за да може да се грижи за майка си и да й носи всичко необходимо в ареста. Възможно е обаче Анита Мейзер съвсем скоро да излезе на свобода. Адвокатите на българката с американско гражданство ще поискат промяна на постановената най-тежка мярка за процесуална принуда "задържане под стража", след като разследването приключи и експертизите по него са факт.
 
В хода на разследването бяха назначени и различни експертизи, проведе се следствен експеримент От тях трябва да се установи дали това, което Мейзер разказва, е истина. Според нея във фаталната нощ двамата с Николай се прибрали и той поискал да направи демонстрация как къса със силата на мускулите си свински опашки. Николай, който е треньор по фитнес, лесно се справил със стяжките на ръцете и ги скъсал. За врата обаче поискал двойни.
 
Според Мейзер, когато той започнал да напъва, тя тръгнала до денонощен магазин да купи поръчаното от него за закуска. Когато се върнала, Николай лежал безжизнен на масажната маса в панорамния апартамент. Тя започнала да го удря и крещи, съборила тялото на пода, а при падането носът на Николай се счупил и изтекла много кръв.
 
През следващата седмица трябва да излязат резултатите от тройната съдебно-психиатрична експертиза. Тя се бави втори месец, а Мейзер буквално "откачила", споделят нейни близки.