Жена, подсъдима за кражба, се нагълта с отрова минути преди да застане на подсъдимата скамейка. Жестоката драма се е разиграла преди три дни в Царево, в градинката пред районния съд.
44-годишната Таня Аладжова е опитала да сложи край на живота си със смъртоносна сода каустик. Жената е от Пловдив, но това лято се цанила като сезонна работничка в Лозенец, съобщава "Монитор".  

Неприятностите й започнали в края на сезона, малко преди да приключи договорът й. През септември, Таня била обвинена в кражба на 800 лева от съквартирантката си, с която делили обща стая. Последвало скоростно разследване и пловдивчанката била пратена на съд.

Таня изживяла тежко случващото се и изпаднала в тежка депресия. Тази сряда тя била призована за първото съдебно заседание в Царевския районен съд. Нейни приятелки я придружили до курорта, за да й дадат рамо и кураж. Дружките й обаче не успели да предотвратят страшната трагедия, която се разиграла пред съда. Докато чакали да започне делото, те седнали да пият по кафе в заведение в центъра. Таня изглеждала видимо спокойна в компанията на приятелките си.  Броени минути преди старта на съдебното заседание, пловдивчанката казала, че ще отскочи до близкия магазин и веднага ще се върне. Приятелките й я проследили с поглед и се уверили, че тя наистина влиза в магазина. От там Таня си купила бутилка със сода каустик, седнала на пейка в градинката пред съда и погълнала почти половината от течността. Приятелките й се притеснили, когато жената не се появила. Те хукнали да я търсят и я открили в безпомощно състояние. До нея се търкаляла бутилката с остатъците от отровната течност, а от устата на Таня излизала кървава пяна.

Жената е била откарана спешно с линейка в бургаската болница "Бургасмед" в изключително тежко състояние. Погълнатата сода каустик е разяла лигавицата на устната кухина и хранопровода й. Трети ден лекарите са борят са я спасят, но опасността за живота й е много голяма. Количеството от близо 300 милилитра, което погълнала, е огромно. Отровата е нанесла тежки поражения по вътрешните й органи, казаха лекари.