Двама шампиони по мотокрос са сред арестуваните за дръзкия обир на пощата в Хасково. Това са хасковлията Кадир Масар по прякор Катката (42 г.) и Красен Кънчев на 38 г., който е родом от великотърновското село Присово, съобщава haskovo.net. Според източници на сайта именно по-младият е организатор на обира на 8 юни тази година, когато от централния клон бяха задигнати близо 2 млн. лева.
Зад решетките попада и 41-годишният Антон Н. от Асеновград и 39-годишният охранител Тихомир М. Имената и инициалите на задържаните бяха официално обявени от държавното обвинение.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, изтичащи утре следобед, докогато ще се прецени спрямо кои от обвиняемите да се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от държавното обвинение.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.