Делото за жестокото убийство на дядо Хаккъ от руенското село Люляково ще започне на 17-ти ноември. Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд убиеца му – Ремзи Мустафа, който размаза главата на възрастния мъж с камък. А причина за зверството му била съвместно намерено преди 30 години златно съкровище, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от "Флагман".
Кървавата драма се разигра на 10-ти март в гората на около 7 км от Айтос, докато убиецът бе в отпуск от варненския затвор. Дядо Хаккъ живеел със съпругата си край гарата в село Люляково. В деня на убийството си той бил посетен от Ремзи Мустафа, с когото се познавали отдавна. Целта на убиеца била получаването на остатък от парична сума, която жертвата трябвало да му даде заради намереното съкровище, което било задържано от дядо Хаккъ.

Преди да посети възрастните хора затворникът консумирал голямо количество алкохол. Той настоял да получи остатъка от обещаната му за общо намереното злато парична сума. Дядо Хаккъ обаче му казал, че няма в наличност и го уверил, че чака пари от Турция. Двамата решили да отидат до Айтос, където жертвата възнамерявал да вземе 1000 лева назаем, които по-късно в автомобила ги е предал на убиеца си. Малко след това обаче между двамата възникнал спор за още дължими пари. Неудовлетворен от факта, че не може да си ги набави, Ремзи взел от земята камък и започнал да налага дядо Хаккъ. Вследствие на ударите възрастният мъж починал в страшна агония.

Благодарение на светкавичните действия на полицаите убиецът е разкрит и заловен ден по-късно в родния му град Дългопол.