По-рано днес на трибуна в Парламента Илияна Беновска зададе няколко въпроса към Корнелия Нинова, на които тя предпочете да отговори лично. На въпроса дали Нинова може да бъде гарант за прозрачност и честен вот, тя отговори че е 200% гарант за честни избори. "Не се притеснявам от никакви проверки, напротив. Каня ги от две седмици да занесат всичко в прокуратурата и да ме разследват", каза още председателят на левицата.
Ето кой беше неудобният въпрос на Беновска, от който Корнелия Нинова така напористо се опитваше да изяга:

"Искам да попитам нещо, г-жо Нинова, във връзка с това споразумение и гаранцията за честните избори, но въпросът ми е малко по-широк. Въпросът е в какво качество Вие БСП и лично Вие Корнелия Нинова можете да станете гарант за честни избори в аспекта на темата за това, че министър-председателят Бойко Борисов поиска проверка на приватизационните сделки след 10-ти ноември 1989 г.? Лично Вие казахте онзи ден, че Делян Пеевски Ви е смазал, а после „Булгартабак“ е бил продаден на същите тези хора от Борисов. Когато Ви махнаха от поста заместник-министър Вие останахте и принципал на „Булгартабак Холдинг“, който САЩ уличи документално по Ваше време в износ на контрабандни цигари. Също така Методи Андреев съобщи от трибунката, че Вие имате 38% акции в „Техноимпекс 98“, външнотърговско дружество, на което Вие също бяхте принципал. Въпросът е страх ли Ви е, можете ли да отговорите в момента честна ли сте Вие, за да пазите изборите честни? И страх ли Ви е от проверката на приватизационните сделки, която Борисов ще извърши и дали в нещо ще бъдете уличена, независимо, че има завършени производства, като юрист да не ми отговорите по този начин? И не на последно място, не се смейте, ИБ на БСП и Вашите липсващи заместници, има ли нещо, което криете от тях по повод Вашето минало като заместник-министър и като принципал на „Булгартабак“, „Техноимпекс“ и други дружества?".
 

На брифинга Нинова не отговори на тези въпроси на Беновска и я покани в 11.15 пред стаята на БСП в парламента, за да й даде лични разяснения.

Ето какво излезе от устата й в крайна сметка и хвърляла ли то достатъчно светлина, върху това, което я пита на два пъти Беновска, не е трудно да се прецени: 

"Не съм казвала, че Делян Пеевски ме е натискал да продам Булгартабак. Визирах Бойко Борисов. Имах позиция по тази продажба. Проверете си архивите и повече не ме занимавайте с този въпрос. Само Борисов е виновен за тази продажба. Не само, че не се страхувам с предстоящото разследване, а го поздравявам го за тази закъсняла инициатива. Имам предложение в разследването си да добави и всички концесуални договори", допълни още Нинова.