ГЕРБ имат практиката да подменят вота и да фалшифицират. Ще направим паралелно преброяване със специални екипи. Ще се срещнем с външните наблюдатели, за да имаме едни честни и прозрачни избори, каза Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.
Ще направим рамкови споразумения, които са подчинени на идеята да не позволим манипулация във вота. Тук не се засяга темата за дебатите между кандидатите. Сред подписалите са Съюз на работодателите, НВУ, Жорж Ганчев, Институт за социална интеграция. Поканени са всички партии, освен ГЕРБ, коментира председателят на левицата пред журналисти на трибуна в Парламента.
 
Журналистката от Канал 3 Илияна Беновска сряза Корнелия Нинова: Казахте, че Делян Пеевски ви е смазал. По ваше време САЩ уличи Булгартабак за контрабандни действия. Страх ли Ви е от проверката на приватизационните сделки, които Бойко Борисов назначи да се извършат? Страх ли Ви е, че ще бъдете разследвана? 

След това Корнелия Нинова се опита да се измъкне като каза на Беновска, че ще й отговори на тези въпроси само и единствено на четири очи в 11:15 пред стаята на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ