Агресивен мъж от бойчиновското село Кобиляк е задържан в ареста, след като се нахвърлил на полицаи и колата им, съобщиха от пресцентъра на МВР в Монтана. Късал им униформите, нахвърлил се върху патрулката с брадва.
Тази нощ около 01.49 ч. от тел. 112 е получен сигнал в полицията в Монтана, че мъж с брадва е нахлул в частен дом в бойчиновското село Кобиляк.

На място са изпратени служители на Участък Бойчиновци – 2-ма младши полицейски инспектори, пред които 50-годишният Ж.К. от Кобиляк се оплакал, че негов съселянин нахлул в дома му с брадва по-рано същата вечер, тръгнал си и отново се върнал. По думите на мъжа, 42-годишният А.Л. изчезнал от къщата му непосредствено преди пристигането на полицейските служители.

Инспекторите отишли със служебния си автомобил „Лада Нива” пред дома на А.Л. Мъжът излязал от дома си разгневен и започнал да ги обижда и заплашва. При опит да бъде задържан, бандитът оказал яростна съпротива и запонал да къса униформите на полицаите. В лютата битка с ченгетата се присъединява и синът му – А.П., на 22 г., живеещ на адреса, като също отправя закани и заплахи по адрес на служителите и държи в ръцете си дървен кол.

Разяреният А.Л. започнал да нанася многократно удари с брадва върху предната лява врата на патрулката и след произведен предупредителен изстрел във въздуха от единия служител, бързо се скрива в дома си. А.Л. категорично отказва да излезе и да се предаде на полицията доброволно. Прави опит да избяга през покрива на къщата, вследствие на което е задържан.

Синът му не е установен в дома му и към момента успява да се укрие. Причинените материални щети на служебния автомобил са в процес на изясняване. А.Л. е задържан в РУ Монтана за срок до 24 часа. Местопроизшествието е посетено от група на РУ Монтана и Участък Бойчиновци. По случая е образувано досъдебно производство.