Върховният касационен съд определи окончателните присъди на Иван Каменов-Цофъра, Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца, пише bulnews.bg.
Наказателната колегия, трето наказателно отделение, потвърди произнесените на първа инстанция във врачанския окръжен съд присъди. Магистратите постановиха, че деянието е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди. По 18 години „лишаване от свобода” остават присъдите на Цофъра и Акулата, а Скинара ще лежи 16 години. Съдебният състав определи наложеното наказание да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

„Въз основа на кредитираните гласни доказателства и основно съобразно заключенията на съдебно-медицинските експертизи, ВКС обосновано е достигнал до изводите какво е било поведението на тримата подсъдими след падането на пострадалия на стълбите, какви действия са извършили и какви телесни увреждания са причинили на Николай. Иван Каменов и Ивайло Миланов са му нанесли множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото, а Калин Димитров е стъпвал на главата му с крак. По време на побоя, след падането на стълбите, пострадалият Николай Димитров е бил в безпомощно състояние и не се е отбранявал.“

Припомняме, че Ники издъхна на 12 октомври 2013 година след жесток побой пред нощен бар „Бирхале“ във Враца. В продължение на месец и половина момчето води мъчителна борба за живота си, но въпреки усилията си, лекарите не успяха да го спасят.