Шестима души са арестувани заради кражба на 8,5 тона олово от КЦМ. В схемата са участвали шефката на склада за готова продукция, мотокарист, шофьор на камион, охранител, както и баща и син, собственици на борса за вторични суровини. Блокчетата с олово са изнесени на 18 октомври и са разтоварени на пункт за старо желязо в с. Катуница. Ден по-късно участниците в схемата са задържани. Районният съд в Асеновград е пратил в ареста с постоянна мярка задържане под стража трима от тях. За останалите има постановени по-леки мерки и те са на свобода, пише Марица.
Вчера окръжният съд потвърди постоянния арест на шефката на склада за готова продукция Милка Иванова и мотокариста Димитър Костадинов. Жената се разплака в съдебната зала. "Съжалявам, какво направих? 35 години работих в КЦМ, една година ми остава до пенсия. Понякога човек върши нещо, без да знае защо", избухна в сълзи Иванова.

Тя е направила пълни самопризнания. Изразила е желание да съдейства изцяло на разследването. С напълно чисто съдебно минало е. Грижи се за болната си майка. Адвокатът  изреди още плюсове в посока положителната  характеристика на Иванова. Димитър Костадинов пък е със сериозни здравословни проблеми.  

Според окръжните съдии има достатъчно доказателства двамата да се извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, както и че е налице реална опасност да се укрият или да извършат престъпление. Постоянният арест на двамата е окончателен. 

Районният съд в Асеновград е задържал и трети участник в схемата, който обжалва ареста си в окръжния съд.

Общата стойност на задигнатата готова продукция от комбината е 28 762,68 лв.