Във вторник вечер много хора се прибирали от работа по магистрала в близост до езерото Байкал, когато видели странна светлина в небето. Ярко зелено кълбо озарило небето над магистралата в Сибир и накарало хората да помислят, че става въпрос за НЛО, съобщи вече БЛИЦ. От коментари в мрежата става ясно, че много от очевидците на необичайното явление са решили, че това е ракета, изстреляна от руски военни, пише Канал 3.
База на армията има в Ориенбург. Оттам имало данни, че действително ще бъде изстреляна ракета, чиято цел около полуостров Камчатка. Ако се съди по официалната информация обаче балистичната ракета ICBM RS-18 е трябвало да мине покрай Сибир няколко часа по-рано. Странният видео материал накара много уфолози да твърдят, че това е пореден опит на извънземните да демонстрират присъствието си на нашата планета.

Астрономи обаче твърдят, че това най-вероятно е метеорит, който е избухнал в стратосферата.

Руснаците добре помнят, когато преди три години метеорит се взриви в небето над Челябинска област. Тогава 1000 души пострадаха от метеоритните отломки, изсипали се над Централна Русия.