Кандидатите за президент Жорж Ганчев и Александър Томов се изправиха един срещу друг в поредния дебат по bTV. „Битката” премина при спокоен тон, а Томов дори посочи Ганчев като добър пример за младите – за това как човек може и на 77 години да преследва мечтите си и как през целия си живот той е бил последователен.
Ако стана президент, ще въведа разделение на властите. Няма да позволя министър-председатели и Тути Кванти да се обаждат в парламента и да командват какъв закон за колко време да стане. Президентът е началото и края – силата, властта, фасонът.. Човекът, представляващ нацията. Според него квадратчето „Не подкрепям никого” е най-голямата простотия, въведена от управляващите, за да са по-сигурни на изборите. Ние трябва да бъдем балансирани към Русия и Запада, допълни кандидатът за президент. 

Един президент трябва да гони до дупка хората, които правят съмнителни сделки: "Каолин", купен от Иво Прокопиев за 2,5 милиона, след това е продаден за 100 милиона с покровителството на Иван Костов, който още ходи по улицата. Един президент ще гони тези хора до дупка, заяви Жорж Ганчев.
 
Ако аз стана президент, ще работя да променим посоката на развитие на България, която изостава вече 10 години. Обявявам се за обединение на нацията с една нова технологична революция. Президентът има много силни правомощия – ще има силен президент в условията на парламентарна република. според него квадратчето „Не подкрепям никого” показва ниска компетентност и недопустимо поведение.