Твърдя, че г-жа Нинова се е договорила с Бойко Борисов за тази компания. Не ядосвам левите избиратели. Тя изгони всички от коалиция и изведнъж смени доста тона към г-н Борисов. Критикува го за споразумение и че се е видял с лидера на ДПС. Това ли са най-важните проблеми в държавата. Това заяви Ивайло Калфин, кандидат президент на АБВ в ефира на Нова телевизия. 
Вероятно, ако погледнете за следващи избори, не очаквайте, че ще има общо мнозинство. Кой с кого ще управлява?”, запита риторично Калфин. 

Лошата новина за тях е, че хората вече не са наивни. Когато на стадиона има уговорен мач, хората викат „Горчиво”, посочи Калфин.
По отношение на разлива БСП – АБВ, той посочи, че вече е започнало да става ясен въпросът кой.

„Кой посочи г-н Радев, кой носи отговорност. Г-н Орешарски бе издигнат от инициативен комитет, г-н Радев бе издигнат от инициативен комитет. Защо не ги издигнаха партиите”, заяви още Калфин и уточни, че идеята за общ кандидат на левите е била одобрена от АБВ и това, че не се е реализирала е вина на БСП.
„Идеята е и ние подкрепихме г-жа Нинова непартиен лидер кандидат и ние се съгласихме. А какво стана после и 20 минути след това си промени мнението... Ние приехме всички условия, които тя ни постави и тя ни излъга. Единственият, който има интерес, е г-н Борисов, посочи Калфин.

За финал той отговори на блиц въпроси, като посочи, че живее с под 500 лева на месец и има кредит за апартамента, в който живее, на стойност 100 хил. лв. Личната му кола е на 13 години и по принцип няма шофьор, освен за кампанията. Дрехите, които носи струват около 5-600 лева. Не обича да лъже, защото на лъжата са къси краката. Плача, когато някои близък си е отишъл. Най-добро и лошо качества са, че е искрен. Най-голямата грешка – надявам се да не съм я допуснал. 

Разговорът приключи с блиц-анкета. Виктор Николаев казваше едно име, Калфин отговаряше с по 1 асоциация.

Асоциация с по една дума:
Цачева – Борисов;
Радев - Нинова и Борисов;
Трайков – Русия и досиета;
Дончева - Пара под свирката;
Марешки – подсъдим във Варна;
Калфин – да се определя сам - по-добрият президент
.