Едно от най-отблъскващите места в най- зеления район в Пловдив – „Западен” ще бъде преобразено. Бившата Гарнизона фурна между бул. „Копривщица” и „Пещерско шосе” бе прехвърлена на Общината от Министерството на отбраната, като площта е 7 декара. От Район Западен вече са пуснали обществена поръчка за близо 300 000 лева, с която ще бъдат бутнати всички стари постройки и огради. Единствено старата сграда на РЗОК ще бъде оставена, всичко друго ще бъде изравнено със земята.

Мястото е отредено за огромен парк с детски и фитнес площадки, което ще свърже парковете на ул. „Копривките” в един мегапарк. На практика с изграждането му Гребната база ще се свърже с Младежкия хълм, тъй като по целия път между двете предпочитани места от пловдивчани ще има паркове – от Братската могила, през зелените площи зад мол „Пловдив“.

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев обясни пред TrafficNews.bg, че догодина ще започне бутането на сградите, като теренът ще се остави на трева и пръст. Всички дървета вътре ще бъдат запазени. Очаква се до края на 2017 да започне и реализацията на парка с всичките му атракции.