Британски учени твърдят, че шоколадът и червеното вино са не само полезни, но задължително трябва да се включат в нашата диета, пише zajenata.bg.

Ние напълно сме съгласни с това твърдение и дори намерихме начин да съчетаем тези страхотни продукти в една стопляща напитка.

За 2 порции шоколадово вино ще ви трябват:

  • 1,5 чаши прясно мляко (2%)
  • 1 чаша червено вино (като Каберне Совиньон )
  • 1/3 чаша нарязан тъмен шоколад
  • сметана или бонбони  за украса

Начин на приготвяне:

  1. В касерола с дълга дръжка смесете млякото и шоколада, след което поставете на умерена температура.
  2. Постоянно разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се получи гъст млечен шоколад.
  3. Изсипете виното в касеролата и оставете да се затопли отново.
  4. Налейте шоколадовото вино в чаши и му се насладете с любимите хора!