Мургав мъж е бил забелязан във вторник сутринта да кара специалния велосипед, откраднат от 11-годишната Вики от Пловдив. Момиченцето и майка му Гергана живеят в къща в "Капана", откъдето е задигнато скъпото колело, пригодено специално за болното дете, за да може то да се придвижва само.
Семейството връзвало велосипеда на колона в двора, който делят с намиращо се на втория етаж заведение. Крадецът най-вероятно е изчакал служител на заведението да отвори вратата, вмъкнал се е вътре и е отмъкнал колелото, което няма как да му върши работа. То е направено специално за Вики и й помага за рехабилитацията на нейните крачета. За крадецът ще е изключително трудно да го кара, а майката се опасява, че велосипедът най-вероятно ще бъде разглобен на части.

Интересна е била реакцията на самата Вики. „Ами сигурно този човек е имал нужда от него – или да го продаде, за да помогне на семейството, или може би той има дете като мен, което има нужда от такова колело", заявило момичето след първоначалния шок, съобщава trafficnews.bg. 

Но добрината не е само в невинното детско сърце. Стотици хора реагираха на случая с откраднатото колело. Тъй като майката не може да си позволи ново такова, вече няколко души са предложили финансова помощ, за да бъде закупен нов велосипед и Вики да получи възможност отново да излиза и играе с децата от квартала.