Невероятна новина за феновете на АББА, които десетилетия наред живееха с мисълта, че легендарният шведски квартет никога няма да се събере. Групата ще излезе на сцена за няколко разтърсващи концерта през 2018 година, съобщава британският „Експрес”.
Новината беше съобщена от самия Бени Андерсън: „Вдъхновени сме от безкрайните възможности, които бъдещето ни предлага, и обожаваме да бъдем част от създаването на нещо ново и драматично. Машина на времето, която улавя това кои сме били. И кои сме”.
 
Почитателите им бяха зарадвани по-рано тази година, когато четиримата се събраха за пръв път за частно събитие в Стокхолм. Това беше първият път, когато четиримата застават заедно, от близо четири десетилетия.
 
Сега групата обяви намеренията си да припомни на публиката славното си минало чрез изумително шоу с виртуална реалност и изпълнения на живо.
 
Фрида Люнгста добави: „Фенове ни по целия свят постоянни молят да се съберем и затова се надявам, че тази нова АББА ще ги развълнува толкова, колкото вълнува и мен”.
 
„Разтърсващо преживяване, което ще оползотвори най-новите достижения в дигиталните технологии и виртуалната реалност... което ще позволи на едно ново поколение почитатели да види, чуе и усети АББА по начин, който преди не можеше да бъде измислен”, се казва в официалното съобщение на организаторите, без да се разкриват повече детайли. Известно е само, че концертите ще се проведат през 2018 година. 
 
Превод и редакция: БЛИЦ