7 години след смъртта на Майкъл Джексън за пореден път се появи човек, който твърди, че е бил сексуално насилван от него. Става въпрос за жена, която сега е на 40 години и която заявява, че когато била на 12 Джако я насилил, а след това й платил 900 000 долара, за да мълчи, съобщава „Дейли Мейл”.
Жената, чието име не се съобщава, а се споменава под псевдонима Джейн Доу, показала цяла серия от зловещи бележки, които Джако й бил изпратил след посегателството.
 
В кореспонденцията, изписана с разкривен детински почерк, певецът казвал на момичето, че е я обича и че е луд по нея. Всяка от бележките е подписана с „Майкъл” или „М.Дж.”.
 

„Снимката ти за Свети Валентин е толкова оригинална и сладка”, гласи една от бележките. „Обичам те толкова много и ме караш да те обичам дори повече, колкото повече говоря с теб. С цялата си любов, Майкъл, кралят на „Монополи”, пише още там.
 
В едно от последните съобщения той моли момичето да го посети: „Моля те, ела да ме видиш. Твоите мама и татко са добри. Обичам те толкова много. М.Дж.”.
 
Джейн Доу показала и няколко чека, които твърди, че й били изпратени от Джексън. По думите й, той започнал да я насилва през 1986, когато тя и майка й посетили имението му „Хейвънхърст” като туристи. Той ги поканил в къщата, за да им покаже „зоната със сладкишите”. Там той я сграбчил за гениталиите, целунал я по устата и тялото й я насилил сексуално.
 

Жертвата разказала, че това продължило докато тя навършила 15, когато Джако започнал да й праща пари, за да не разказва за случилото се. Първият чек бил за скромна сума – 2500 долара. Скоро, обаче, пристигнал един за 600 000. За три години – от 1993 до 1996 тя получила общо над 900 000.
 
Днес Джейн Доу води дела за щети, нанесени от емоционална травма, лошо отношение и др. Адвокатите й твърдят, че чековете й са сигурно доказателство, че Кралят на попа й е плащал, за да мълчи.
 
Това е първата жена, която твърди, че е изнасилена от Джако. През 1986, когато за пръв път се срещнала с него, изглеждала като мъжкарана.
 
От компанията, управляваща имотите на Джексън, още не са потвърдили дали има заведени дела.

Превод и редакция: БЛИЦ