37-годишният американец Шон Смит все още страда неистово, когато си спомня как през 1989 г. без да иска убива сестра си Ерин с револвер, пише "Хъфингтън Поуст". Тогава 10-годишният Шон бил сам вкъщи със сестричката си. Търсейки видео игри в чекмеджето на баща си, той открил скрит револвер. Преди да разбере какво се случва, пистолетът произвел изстрел, а Ерин в същия момент паднала на пода. Малкото момче веднага повикало бърза помощ.
Трагедията е била обявена за нещастен случай, но Шон не може да забрави това трагично събитие. Той 27 години по-късно проговори за травмата, а наскоро бе гост и в предаването "Опра: Къде са те сега", в което разказа за инцидента.

"Опитах да й направя изкуствено дишане, но не реагира. Последната снимка, на която си спомням да сме двамата, е една, на която тя е в скута ми на един фотьойл, където всъщност почина", си спомня той. 

Шон по-късно разбрал, че Ерин е умряла в същия момент, когато е била застрелена, защото куршумът я пронизал в сърцето. Много години след това, той все още се бори с различни проблеми заради травмата.

"Тийнейджърските ми години бяха много разрушителни. Не исках да ходя на училище и бягах от дома си няколко пъти", разказва той.

Нещата започнали да се променят, когато му се родил син.

"Заради сина ми спрях да консумирам наркотици и алкохол. Той е невероятно момче и си поговорихме и за оръжията. Исках да бъда сигурен, че знае какво ми се случи, и да бъде внимателен", разказва Шон.

Той все още се бори с болката заради инцидента с Ерин.

"Има и тежки дни. По-рано бях мрачен и депресиран, но сега с ходене на църква, с разговори с партньорката ми или с моя терапевт, стигнах до стадий, когато мога да се успокоя и да си простя", завършва Шон.

Той в къщата си съхранява неща, които му напомнят за Ерин - нейни обувки, медалите, които е спечелила, рисунки, а има и татуировка с нейното име. Казва, че сега се е съсредоточил да има щастливо бъдеще.

Превод и редакция: БЛИЦ