Преобразяването на лесопарка започва още първите пролетни дни на март 2017 г. Амбицията на кмета на Айтос Васил Едрев е, през юни догодина фестивалът „Славееви нощи“ да се състои именно на новата сцена, дори и цялостното реконструиране на всички зони да не е завършило, пише "Флагман".

Няколко километра по протежението на реката ще се превърнат в прекрасно място за отдих

Юбилейното 50-то издание на националното певческо и танцово изкуство ще бъде в обстановка, състояща се от:

Екологично цветно осветление с прожектори, ще има скамейки в две разновидности, настилките ще бъдат от естествен айтоски сив камък. За игрищата е предвидена изкуствена трева, цветен асфалт.
Мястото, където е бил основният воден басейн, ще се превърне в най-привлекателната  Б зона – с две игрища за футбол, игрище за волейбол, баскетбол, бадминтон, тенис на маса, скейтплощадка. Тази зона е показана на първата снимка.


Главният детски атракцион в зона Ж

По-нататък в скицата са отбелязани и други петна от целия увеселително-спортен комплекс, включващи детска площадка в непосредствена близост до зоологическата градина. Ще бъдат изградени нови места за пикник, старите ще бъдат възстановени и осъвременени с всичко необходимо за пълноценна почивка. Зоните за пикник ще са ситуирани покрай Славеева река – до Генгера.

Главната детска площадка ще е в Зона Ж и е проектирана с над десет вида атракциони – влакчета, пясъчници и др.