Първоинстанционен съд в Брюксел насрочи за 21 февруари 2017 заседание по делото на Делфин Боел, която твърди, че крал Албер Втори е неин баща, съобщи радио „Премиер”, цитирано от БГНЕС. Вече е изпратена призовка на краля.
През февруари тази година конституционният съд постанови, че предполагаемата извънбрачна дъщеря на Албер Втори има право да разбере със сигурност дали монархът е неин баща. Информацията за призоваването на крал Албер потвърди адвокатът му Ален Баренбум.

През ноември 2014 година първоинстанционен съд в Брюксел поиска от конституционните съдии да се произнесат доколко е законна претенцията на Делфин Боел за установяване на бащинство. Магистратите трябваше да решат има ли право ищцата Боел да настоява за ДНК тест, за да бъде официално установено дали е дъщеря на 82-годишния крал.

Боел заведе делото през юни 2013 година, когато Албер Втори, в качеството му на държавен глава, имаше пълен имунитет. След като се отказа от престола в полза на големия си син Филип, той запази титлата крал, но загуби юридическата си неприкосновеност. Майката на Делфин Боел – баронеса Сибил де Селис Лонгшам, дълго време не казвала да дъщеря си кой е баща й.

Едва след като навършила 18 години Делфин научила, че е извънбрачна дъщеря на монарха.

Връзката на тогавашния принц Албер с баронесата продължила 16 години, но той така и не признал Делфин, когато седнал на трона. Юридически за баща на Делфин се смята бившият съпруг на баронесата – наследственият индустриалец Жак Боел.