Независимо колко добре изглежда връзката ви отстрани, понякога достигаме до такъв период, че непрестанно си мислим дали няма нещо по-добро - някой, който да ни приема по-добре и да не ни кара да се чувстваме лошо, пише beu.bg.

Ето и 7-те знака, че този момент е настъпил:

1. Постоянно си измисляте извинения

Опитвате се да изглеждате щастливи и да убеждавате всички около вас, че връзката ви е страхотна, а всъщност прикривате истинския проблем. В случай, че постоянно защитавате мъжете, с които сте били независимо колко са ви наранили, те ще продължават. Това само ги окуражава. Ако сте в такава ситуация, че трябва постоянно да прощавате на половинката си за техните действия, без да чувствате, че го заслужават значи не сте щастливи.

2. Вече не се вдъхновявате от връзката си

Независимо дали сте във фаза „меден месец“ или не, аз смятам, че постоянно трябва да се вдъхновявате и развивате от вашата връзка. В случай, че достигнете период, в който сте достигнали плато и няма място за развитие – най-вероятно вашата връзка е към своя край.

3. Помисляте си да изневерите

Мисълта за изневярата не само доказва, че не сте щастливи във връзката си, но и показва, че не сте честни с вашата половинка. Независимо дали сравнявате връзката си с други, искате да флиртувате със сладкото момче или момиче на бара или пък просто искате да спите с някой друг – краят на връзката е настъпил.

4. Чувствате се сякаш нещо трябва да се промени

Независимо дали си мислите, че вие трябва да промените нещо в себе си или партньорът ви трябва да промени нещо в него – и двете са знаци, че нещата не вървят на добре. В случай, че постоянно намирате нещо, което да промените във връзката си – значи не сте наистина щастливи в нея.

5. Страхувате се да останете сами

В случай, че човекът до вас ви подлудява, но вие сте с него само защото не искате да останете сами, считайте, че това е малко или много дефиницията на нещастна връзка. Страхът да останете сами никога не трябва да е причина да оставате с някого, защото тогава ставате зависими от него и никога няма да се научите какво е наистина да сте сами.

6. Чувствате се притиснати във връзката си

В случай, че се страхувате да прекратите връзката си заради чувство на вина или съжаление, значи може би не сте щастливи. Мислите си, че нещата няма да станат по-добри, ако продължавате, но си мислите и че прекратяването на връзката ще ви накара да се чувствате по-зле. Ако наистина се чувствате по този начин, то вие не сте щастливи. Всичко зависи от вас и от вашите действия.

7. Жертвате щастието си в името на връзката

Да жертвате своята личност за доброто на някой друг не само, че е нездравословно, но излага и вашето щастие на риск. В случай, че вие и вашата половинка трябва постоянно да променяте идеалите си, вярата, ценностите и мечтите за да се разбирате, значи никога няма да сте наистина щастливи. Връзките включват това да приспособите другия към вашия живот, но не променяйте себе си заради това. Никога не трябва да посвещавате живота си на някой друг и никога не трябва да се с някой, който ви кара да се промените.